My Motivation Insights geeft met een gevalideerd kleurenprofiel inzicht in drijfveren. Een middel dat door bedrijven veelvuldig wordt ingezet. Sinds kort zijn de kleurenprofielen ook voor particulieren beschikbaar.
Met het kleurenprofiel en de daarbij horende uitleg begrijp je beter wat je drijft, wat je kwaliteiten zijn en waar je het meeste energie van krijgt. Met dit inzicht vind je de baan die niet voelt als werk. Onderscheid je CV van de rest op de stapel door je kleurenprofiel toe te voegen. Daarnaast versterk en onderbouw je je persoonlijke verhaal tijdens het sollicitatiegesprek door je profiel te verklaren. Wat maakt je uniek en wat heb jij het bedrijf te bieden?
Take charge!

Kleurenprofiel

Het succes van het kleurenprofiel

Om de persoonlijke waarden en soft skills van personen te doorgronden gebruiken bedrijven zoals Unilever, Bol.com en AkzoNobel het kleurenprofiel, Het middel wordt door hen ingezet als onderdeel van werving en selectie van personeel, voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en om teams efficiënter te laten samenwerken. Wil je weten waarom het voor hen werkt? En waarom het ook voor jou kan werken? Lees dan snel verder.

Het kleurenprofiel maakt je bewust van je kwaliteiten, van wat je drijft en motiveert. Met dit inzicht kun je jouw talenten veel beter inzetten in je werk en in je leven. Onze tip: ga uit van je eigen kracht! Waar je minder goed in bent, is ondergeschikt aan jouw sterke punten. Het gaat over wat jij echt leuk vindt om te doen. Daarnaast leer je hoe je effectief met anderen omgaat en communiceert. Het vormt daarmee de basis voor je persoonlijke ontwikkeling en je zult zien dat je meer doet met je talenten en bewuste(re) keuzes maakt.

Waar loop je tegenaan bij je zoektocht naar een nieuwe baan?

Heel grappig, dat rijmt. Maar voor veel mensen is het zoeken naar een nieuwe baan verre van grappig en juist spannend. Gelukkig kan een kleurenprofiel je daarbij helpen. Solliciteren begint immers met een goede voorbereiding, waarbij zelfkennis een heel belangrijk onderdeel is.

In dat kader heb ik een vraag voor je: Wat maakt jou uniek als persoon?

Quote

Wanneer je moeite hebt om direct (en met onderbouwing) antwoord te geven op deze standaard vraag tijdens een sollicitatiegesprek, dan biedt een profiel uitkomst. Want met een wetenschappelijk onderbouwt kleurenprofiel versterk je je C.V. en vertel je a.d.h.v. je profiel wat jij het bedrijf en team te bieden hebt. Je staat sterker in je schoenen en stapt vol energie en zelfvertrouwen het gesprek binnen. Start je persoonlijke verhaal tijdens het sollicitatiegesprek met je profiel als vertrekpunt.

Heb je ook al nagedacht over deze vragen?

  • Wat wil ik nu echt? En hoe kom ik daar… Wie en wat heb je hierbij nodig?
  • Waar ben je helemaal gek op? Kijk nu eens naar je profiel, hoe kun je dit verklaren?
  • Waar ben je het meest trots op en wat heb je succesvol uitgevoerd?
  • Wie bewonder je? 1 iemand en vooral waarom. Wat zijn de kwaliteiten die je waardeert? Wat is datgene dat je inspireert? Is die kwaliteit ook in je eigen profiel aanwezig?
  • Wat is jouw speciale superpower/bijzondere passie/ talent waardoor je de perfecte kandidaat bent?

Het werkt zo

Tegenwoordig zijn de profielen niet meer uitsluitend beschikbaar voor bedrijven, maar kun je ook zelf een kleurenprofiel aanvragen. Met een online, (door de Universiteit van Amsterdam) gevalideerde vragenlijst halen we binnen 30 minuten jouw drijfveren naar boven, visueel weergegeven in een kleurenprofiel waarbij iedere kleur staat voor een andere waarde.


Recensie Annette


In welke kleur herken jij jezelf?

Haal het beste uit jezelf

 

Je persoonlijke rapportage is direct beschikbaar in een beveiligde database. Niet alleen tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan, maar ook in de toekomst heb je van deze blauwdruk van jouw innerlijk profijt. Het kostenplaatje van het persoonlijke kleurenprofiel met bijbehorende rapportage is €66,-. Wil je meer achtergrond over hoe je het profiel moet lezen? Klik dan hier

Wanneer een Business Profile aanvragen

 

 

Onze achtergrond

Het kleurenprofiel van My Motivation Insights is ontwikkeld door Unilever. Het ontbreken van een persoonlijk rapport, een niet gevalideerde vragenlijst en de hoge prijs waren redenen om een eigen kleurenprofiel te creëren. Het instrument is ontwikkeld samen met HR experts, interne en externe psychologen. De kleurenprofielen zijn gebaseerd op de leer van de wetenschapper dr. C. Graves, een tijdgenoot van dr. Jung en Maslow. 12 jaar geleden is My Motivation Insights verzelfstandigd. Wij zijn trots dat we met het Business Profile al meer dan 60.000 mensen écht vooruit hebben geholpen. We werken samen met diverse organisaties zoals:

logo

 

Ontdek hier alle partners

 

 

 

Bel of mail wanneer je met vragen zit! Dit zijn wij👇🏻 en we denken graag met je mee. Mocht je aanvullend advies willen op het kleurenprofiel of de rapportage dan brengen we je graag in contact met een gecertificeerde facilitator bij jou in de buurt

 

MMI team