Alles over uw profiel én ons profiel

My Motivation Insights rust op twee belangrijke pijlers. Allereerst een wetenschappelijke basis, want het kleurenprofiel dat bij onze diensten centraal staat, is een verdere uitwerking van de theorieën van Graves. Geen zweverig gedoe, geen aannames, maar een wetenschappelijk onderbouwde en door de Universiteit van Amsterdam gevalideerde blauwdruk van ieders individuele inzichten en motivaties. Waar de theorieën van Graves zorgen voor een vertrouwde ondergrond, is het team van My Motivation Insights het kloppend hart van onze organisatie.

Onze achtergrond

Het kleurenprofiel van My Motivation Insights is ontwikkeld door Unilever. Het ontbreken van een persoonlijk rapport, een niet gevalideerde vragenlijst en de hoge prijs waren redenen om een eigen kleurenprofiel te creëren. Het instrument is ontwikkeld samen met HR experts, interne en externe psychologen. De kleurenprofielen zijn gebaseerd op de leer van de wetenschapper dr. C. Graves, een tijdgenoot van dr. Jung en Maslow. 12 jaar geleden is My Motivation Insights verzelfstandigd. In de afgelopen jaren zijn er al meer dan 60.000 Profiles gemaakt. We werken samen met diverse organisaties zoals Jumbo, Bol.com, Haagse Hogeschool, Arcadis en het Ministerie van Defensie.

Waarom met een ons werken?

Wij houden van een persoonlijke benadering, werken met veel passie & enthousiasme en zorgen dat het wetenschappelijke voortraject wordt omgezet in inzichten waar iedereen direct wat mee kan. Ons tarief is competitief en voor iedereen gelijk € 54,50 excl. BTW. Neem contact op om met ons de tarieven voor licentienemers te bespreken. De profielen kunnen individueel worden afgenomen maar we leiden ook partners op om zelf de facilitatie te begeleiden. Overal waar mensen samen tot een resultaat willen komen wordt ons middel toegepast. Wil je meer informatie over de 3 daagse facilitatie training, klik hier en meld je aan voor het programma overzicht.

Meer weten over de theorie van Graves, de kleuren van het kleurenprofiel of ons team? Even scrollen!

Het kloppend hart

 

Team My Motivation Insights

 

Doritt - My Motivation Insights
Doritt: Commerciële aanpakker met ervaring in out of home en retail. Heeft feeling met de consument en kan zich daardoor goed verplaatsen in hun wensen en behoeftes. Een optimist met veel energie en een grote drive.

 


Jan-Kees: Resultaatgerichte HR Director met een ruime ervaring als Business Partner in middelgrote tot grote bedrijven. Creativiteit en creatie gaan daarbij hand in hand. Heeft werkervaring binnen innovatie management, veranderingsprocessen, teambuilding en leadership development.

 

Katrien- My Motivation Insights
Katrien: Allround, zelfstandige en besluitvaardige office manager met een ruime ervaring bij grote en middelgrote bedrijven met de nadruk op HR support, recruitment, totale ondersteuning in werving en selectie en personeelsafdelingen.

 

Rob- My Motivation Insights
Rob: Pragmatische manager met een brede ervaring in grote en kleine bedrijven. Zowel familiebedrijven als multinationals. Heeft werkervaring in het aansturen van teams, veranderingsprocessen, integratieprocessen, teambuilding en coaching

 

Tim- My Motivation Insights
Tim: Enthousiaste marketing en communicatie expert. Een creatieve, analytische en zelfstandige online specialist met als expertise optimaliseren van websites en uitbouwen van social media kanalen.

De kleuren

Bij onze Business, Personal en Young Adult Profiles, draait alles om zeven kleuren. Elke kleur staat voor een aantal specifieke drijfveren, interesses en karaktereigenschappen. Leer waar de kleuren voor staan en je haalt een schat aan informatie uit jouw eigen profiel en die van anderen. Bij elke slide worden de kernpunten van elke kleur benoemd. Positief én negatief. Scroll & Learn!

 

 

Wil je meer weten over de kleuren en hoe deze jouw leven dagelijks beïnvloeden? Lees hier alles over de achtergronden. Contact opnemen kan natuurlijk ook. We staan je graag persoonlijk te woord.

 

 

Uitleg kleurenprofiel

Het rapport dat je krijgt bij jouw profiel, legt duidelijk uit waar je profiel voor staat en wat dat in jouw geval betekent. Ook de kleuren worden duidelijk uitgebreid besproken. Maar we kunnen ons voorstellen dat je voordat je een profiel aanvraagt al wilt weten hoe het werkt. Daarom leggen we je dat in dit blok kort en krachtig uit.

 

 

Elke kleurenbalk in een profiel staat voor een aantal drijfveren. Deze kunnen een positieve of een negatieve uitwerking op jou hebben. Hoe hoger een kleur boven de horizontale streep uitkomt, hoe belangrijker deze drijfveren voor jou zijn. Met jouw profiel is in één oogopslag inzichtelijk welke zaken jou het meeste houvast bieden. Eigenschappen en denkwijze die voor jou het allerbelangrijkste zijn. Omgevingen waar jij je het meest op je gemak voelt en waar je het beste tot je recht komt. Alle randvoorwaarden om jouw talenten optimaal te benutten.

 

 

Drijfveren die jij minder belangrijk vindt of waar je zelfs een weerstand tegen hebt, hebben een negatieve invloed. Jouw valkuilen. En het is handig om te weten waar die liggen: onder de horizontale zwarte balk. Jouw profiel geeft haarfijn aan welke drijfveren voor jou minder van belang zijn of waar je ronduit een hekel aan hebt. Nu je in kaart hebt gebracht waar die valkuilen liggen, kun je ze omzeilen. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Maar alleen al het feit dat je ze herkent, zal een hoop negativiteit, verkeerde keuzes en conflicten besparen.

 

 

Dan nog de witte strepen die je in elke balk ziet staan. Die staan voor de energiebalans die je bij die kleur hebt. Ligt een witte streep boven de zwarte balk dan leveren deze drijfveren je energie op. Als ze eronder liggen kost het juist energie.

De wetenschappelijke basis


De theorie van Clare W. Graves

De My Motivation Insights profielen zijn gebaseerd op het model van drijfveren dat de Amerikaanse psycholoog dr. Clarence W. Graves na ruim twintig jaar onderzoek heeft geformuleerd. Graves gaat er daarbij vanuit, dat mensen van nature zo adequaat mogelijk willen reageren op bepaalde omstandigheden, om zo te kunnen overleven of om zich verder te ontwikkelen. Het gedrag dat we daarbij laten zien, is bepalend voor ons functioneren. Het zijn de achterliggende drijfveren die bepalen hoe wij met de omstandigheden omgaan.

De gepassioneerde volgers van Graves, Don Edward Beck en Christopher Cowan, werkten het gedachtegoed van Graves verder uit. Zij bouwden een systeem en gaven de methodiek de naam Spiral Dynamics. Om het voor iedereen begrijpelijk te maken verdeelden ze zeven verschillende drijfveren, ieder aangeduid met hun eigen kleur. In 1996 schreven ze het boek Spiral Dynamics. Het boek gebruiken en adviseren wij voor iedere facilitatie training.

Tal van spanningen, dilemma’s en problemen kunnen door inzicht in drijfveren in een ander daglicht komen te staan. Dat geldt voor intermenselijke kwesties, binnen organisaties en tussen groepen/culturen/samenlevingen. Zo gebruikte Nelson Mandela deze theorie om na de Apartheid een democratisch Zuid-Afrika te vormen en het verleden los te maken van rassentegenstellingen.

Voordelen van de profielen die gebaseerd zijn op Graves

Een groot voordeel van de My Motivation Insights profielen is dat mensen niet in een hokje geplaats worden. De uitslag zegt niet dat iemand bijvoorbeeld alleen rood of groen is. Daarnaast meten wij de kleur Turkoois. Deze kleur wil de wereld tot een betere plek maken. Er toe doen voor anderen. Dat kunnen cliënten, klanten, leerlingen zijn maar ook “iets dat groter is dan jezelf” zoals een veilige omgeving of de gemeenschap. Daarmee geeft je voorkomen of werk een diepere betekenis aan wie je bent, wat je kunt en wat je doet. Turkoois is de kleur van nu, maatschappelijk verantwoord is een veel besproken onderwerp voor zowel personen als organisaties. Ieder mens bezit alle zeven kleuren in meer of mindere maten. Het is de bril waardoor je kijkt. Er is geen goede of minder goede combinatie en als omstandigheden veranderen, kunnen ook de combinaties van de drijfveren mee veranderen.

What makes you tick?

Iedereen heeft talenten. Je moet ze alleen leren herkennen, gebruiken en je moet kunnen inschatten in welke omgeving deze het beste tot zijn recht komen. Met inzicht in je drijfveren wordt keuzes maken makkelijker. Onze kleurenprofielen zijn een visuele vertaling van de drijfveren die jou bezighouden en hoe dat jouw dagelijkse leven beïnvloed. De vragenlijsten zijn gevalideerd (door de Universiteit van Amsterdam) en staan garant voor de juiste weergave van de blauwdruk van jouw innerlijk.

Het Business Profile is de ultieme tool om een prettigere, efficiëntere en meer doelgerichte werkomgeving te creëren. Ons Personal Profile zorgt ervoor dat relaties in jouw leven worden versterkt en plezieriger worden. Het Young Adult Profile wordt o.a. als studiekeuze middel ingezet. De studiematchmaker matcht het kleurenprofiel met de opleiding die aansluit op je kwaliteiten. Zodat je zeker weet dat het een studiesucces wordt.

Overal waar mensen (samen) tot een resultaat willen komen wordt ons middel toegepast. De gevalideerde profielen hebben hun kwaliteit bewezen. Er zijn ondertussen al meer dan 60.000 My Motivation Insights Profiles gemaakt en wij werken samen met diverse organisaties zoals Jumbo, Bol.com, Haagse Hogeschool, Arcadis en het Ministerie van Defensie. Het persoonlijke kleurenprofiel en de uitgebreide rapportage vormen een uitstekende basis om het beste uit jezelf te halen.