Werken met de kleurenprofielen?
Word My Motivation Insights facilitator!

Het kleurenprofiel van My Motivation Insights

Het kleurenprofiel is een veelgebruikt middel om individuen en teams inzicht te geven in hun dieper gelegen drijfveren en motivaties. Het geeft snel, betrouwbaar en begrijpelijk zelfinzicht waarmee het de prestaties van mensen en organisaties helpt verbeteren.

Facilitator worden

My Motivation Insights leidt facilitators op om de terugkoppeling van de kleurenprofielen binnen hun organisatie of eigen praktijk te begeleiden. Om je goed voor te bereiden op het gebruik van de kleurenprofielen wordt er een intensieve 3-daagse training gevolgd. Deze training richt zich op het volledig begrijpen van de zeven drijfveren en de achterliggende theorie. Naast het theoretische gedeelte, trainen we ook hoe je in de praktijk een doelgerichte vertaalslag kunt maken. We leren je verbanden te leggen, een heldere terugkoppeling te geven en waar nodig een traject verder te begeleiden. Dit mogelijk in combinatie met de zelfontwikkelde materialen die we tegen kostprijs beschikbaar stellen.

Zo zet je het kleurenprofiel in

My Motivation Insights is een eenvoudig, begrijpelijk en betrouwbaar instrument dat een uitstekende basis vormt voor optimaal functioneren en effectieve samenwerking. Met een online, gevalideerde vragenlijst worden binnen 20 minuten de dieper gelegen drijfveren naar boven gehaald. Ieder mens is uniek en een profiel is nooit “goed of fout”. De zeven kleuren geven inzicht hoe jij in het leven staat. Het kleurenprofiel is als instrument op diverse manieren inzetbaar, denk hierbij aan:

Werving en selectie

Vind de juiste kandidaat – geef diepgang aan het sollicitatiegesprek – past de sollicitant in het team – kandidaten voorstellen

Efficiëntere teamsamenwerking

Leer elkaar beter begrijpen met als gevolg minder conflicten en een positieve sfeer – waardeer en benut de individuele kwaliteiten binnen het team – optimale teamsamenstelling – verbeteren van de communicatie

Persoonlijke ontwikkeling

Verbeter je zelfinzicht en haal het beste uit jezelf  – ontwikkel optimale skills voor je toekomst – verleg je grenzen en maak bewuste keuzes – wordt een inspirerende en motiverende manager – verbeter de interactie met klanten

Onze achtergrond

My Motivation Insights is ontwikkeld door Unilever. Het ontbreken van een persoonlijk rapport, een niet gevalideerde vragenlijst en de hoge prijs waren redenen om een eigen kleurenprofiel te creëren. Het instrument is ontwikkeld samen met HR experts, interne en externe psychologen. De kleurenprofielen zijn gebaseerd op de leer van de wetenschapper dr. C. Graves, een tijdgenoot van dr. Jung en Maslow. In 2005 is My Motivation Insights verzelfstandigd.

Overal waar mensen (samen) tot een resultaat willen komen wordt ons instrument toegepast. De gevalideerde profielen hebben hun kwaliteit bewezen. We werken samen met diverse organisaties en zelfstandig werkende coaches en trainers zoals:

Leer tijdens de facilitatortraining om de kleurenprofielen terug te koppelen binnen je eigen organisatie.

Steeds meer organisaties, (team) trainers en coaches zetten My Motivation Insights kleurenprofielen in. Waarom zij met ons werken?

  • Competitief tarief van € 58,- excl. btw per profiel. Neem contact met ons op om de tarieven voor licentienemers te bespreken
  • Vaste prijs of je nu 1 of 100 profielen afneemt. Er is geen minimum afnameverplichting

  • Meten van Turquoise, de kleur van nu, die staat voor relevantie en maatschappelijk verantwoord

  • Geen hokjes-gedachten

  • Organisaties die werken met andere drijfverenprofielen mogen de profielen van hun medewerkers die in de afgelopen 2 jaar zijn gemaakt, kosteloos opnieuw laten maken

  • Gevalideerde vragenlijst (i.s.m. de Universiteit van Amsterdam)

  • Persoonlijke benadering en ondersteuning door het My Motivation Insights team

Voor wie is de facilitator training bedoeld?

Voor HR-professionals als onderdeel van het interne training- en ontwikkelingsprogramma, teamtrainers, managers, loopbaan/re-integratie coaches en werving & selectiespecialisten. Tijdens de training doen wij ons uiterste best om je alles bij te brengen wat je nodig hebt om My Motivation Insights in je eigen werkomgeving toe te passen. We gaan er echter ook vanuit dat je al professionele ervaring hebt opgedaan. Voorafgaand aan de training is er een intakegesprek om kennis te maken en de ervaringen te bespreken.

De prijs van de 3-daagse training bedraagt € 2.800,- excl. btw en inclusief cursusmaterialen. Na het behalen van het certificaat krijg je toegang tot de online beveiligde facilitatoromgeving van waaruit je vragenlijsten kunt uitsturen en de resultaten kunt analyseren.

Schrijf je nu hier in

Door gebruik te maken van dit formulier ga je ermee akkoord dat wij je gegevens opslaan. We gebruiken je gegevens niet voor marketingdoeleinden.

Agenda Facilitatortraining

14, 19 en 28 november 2019 – Breda (vol geboekt)

14, 20 januari en 3 februari 2020 – Breda (nog 3 plaatsen)

13, 20 en 26 maart  – Breda (nog 7 plaatsen)

25 mei en 4, 11 juni  – Breda (nog 8 plaatsen)

10,14 en 24 september  – Breda (nog 8 plaatsen)

Twijfel je nog?

Tijdens de kosteloze introductieworkshop kun je vrijblijvend ervaren hoe het instrument werkt en wat de diverse toepassingsmogelijkheden zijn. Je ontvangt aan de hand van je persoonlijke kleurenprofiel uitleg over de diverse drijfveren, de theorie en de achtergrond. Tevens is er alle mogelijkheid om vragen te stellen.

Overstaptraining

Werk je momenteel met kleurenprofielen met als onderliggende basis de theorie van Graves dan is overstappen op ons instrument zeer eenvoudig. Tijdens de kosteloze overstaptraining worden in één dagdeel de diverse drijfveren besproken, de verschillen met andere instrumenten toegelicht en wordt er dieper ingegaan op de 7e drijfveer Turquoise. Na het volgen van de training ben je gecertificeerd licentienemer.