Young Adult Profile

een
selfie
van
jouw
innerlijk

Dit is wie jij bent

Hoe goed ken jij jezelf? Waarom doe jij de dingen zoals je ze doet? Ben je aan het twijfelen welke kant je met je studie op moet? Het Young Adult Profile brengt haarscherp in beeld wat jouw drijfveren zijn, waar jouw talenten liggen en waar je minder goed in bent.

Steeds vaker zien ook ouders en onderwijsinstellingen het nut in van onze test. Want jouw profiel geeft je op verschillende gebieden een houvast. Welke dat zijn?

Be Surprised!

StudieMatchmaker®

Het helder onderbouwde rapport dat je ontvangt bij jouw profiel, geeft je al een aardige algemene richting welke studie het beste bij je drijfveren en talenten past. En als je jouw profiel eenmaal hebt, gaan we nog een stapje verder......

Aan de hand van jouw kleurenprofiel, navigeert onze Studie Matchmaker® je doelgericht naar opleidingen die je op het lijf geschreven zijn. Studies waar je de meeste energie van krijgt. En waar jouw talenten dus uiteindelijk het best tot hun recht komen.

Click & Match
Jullie over ons

Hoe het werkt

Het maken van de ultieme selfie duurt alles bij elkaar nog geen half uur. Als je besluit er voor te gaan, nemen we je bij de hand en in vier overzichtelijke stappen kun je direct beschikken over een gedetailleerde plattegrond van jouw drijfveren en talenten.

Als je nog even doorklikt, vind je een heldere omschrijving hoe je in het bezit komt van jouw profiel. Eenvoudig, doelgericht en transparant. Met een verbluffend eindresultaat…

Step by Step

What makes you tick?

Profiel & Kleurenuitleg

Belangrijk om te weten: het kleurenprofiel is verre van zweverig gedoe. De theorieën van Graves staan aan de wetenschappelijke basis. Elke bouwsteen die volgde is uitgebreid getest, zodat ons product in samenwerking met de VU in Amsterdam gevalideerd kon worden.

Jouw kleurenprofiel geeft je enorm veel inzichten over wie jij bent. Wil je meer weten over hoe je een profiel kunt 'lezen' en welke drijfveren er met de kleuren verbonden zijn? Lees dan nog even verder...

Read & Learn

Profiling & Onderwijsinstellingen

Studenten klaarstomen voor de arbeidsmarkt houdt vandaag de dag veel meer in dan enkel en alleen kennisoverdracht. Ook het stimuleren en monitoren van de individuele persoonlijke groei speelt een steeds belangrijkere rol.

Het Young Adult Profile is een handige tool om individuele coaching en begeleiding te optimaliseren. Onderwijsinstellingen weten ons dan ook steeds vaker te vinden. Met een duurzame en vruchtbare samenwerking als gevolg.

Let's Team up!

Onze drijfveren

Bij de start in 2005, concentreerde My Motivation Insights zich vooral op het bedrijfsleven. Daar hebben we ondervonden dat een groot aantal personen hun talenten niet of niet optimaal benutten. Een gemiste kans.

Onze missie: mensen de kans bieden al op jonge leeftijd te leren waar hun kracht ligt. Een stevig fundament leggen door houvast te bieden om de juiste keuzes te maken in zowel privéleven, studie als loopbaan. Zonder omwegen. Recht op het doel af.

This Is Us

Be Surprised!

Jouw profiel: alle inzichten op een rijtje

Naast het maken van de juiste studiekeuze, biedt jouw Young Adult Profile nog veel meer inzichten waar je in het dagelijkse leven direct iets aan heb: We zetten de meest aansprekende voor je op een rij:

1. Leer jezelf beter kennen

Als je het rapport leest dat jouw profiel nader toelicht, sta je er van versteld hoe zeer het op jou van toepassing is. Er wordt ook helder uitgelegd waarom jij in bepaalde situaties reageert zoals je doet. Dat levert verrassende inzichten op over hoe jij in elkaar zit. Want dat de selfie van jouw binnenkant ook jou een andere kijk op jezelf geeft, staat als een paal boven water....

2. Leer je omgeving beter begrijpen

Naast de uitleg over jouw profiel, wordt in het rapport ook ingegaan op het gegeven dat je bij personen met een bepaald profiel jezelf niet begrepen voelt of zelfs geïrriteerd raakt. Je leert ook waarom dat andersom waarschijnlijk ook het geval is. De persoon tegenover je wordt waarschijnlijk gedreven door drijfveren die bij jou juist negatieve energie oproepen.

3. Leer situaties beter in te schatten

Als je punt één en twee combineert, kun je veel situaties een stuk beter inschatten. Je weet van jezelf waarom jij op een bepaald moment reageert zoals je doet én je weet waarom de persoon (of personen) tegenover je een bepaalde manier van doen hebben. Dit geeft je een voorsprong. Niet alleen op school of op je werk. Ook situaties in jouw privéleven of zelfs je liefdesleven zul je een stuk beter kunnen inschatten.

4. Maak de juiste keuze in studie en loopbaan

Het kiezen voor een studie (met de loopbaan die daaraan gekoppeld is), is één van de belangrijkste keuzes in je leven. De wetenschap wat jouw drijfveren zijn, waar jouw talenten liggen en waar je minder goed in bent, zijn belangrijke en betrouwbare pijlers waar deze zware beslissing op rust. Wij geven je niet alleen de tools om dit fundament te bouwen. Met onze Studie Matchmaker® geven we je ook nog eens gericht advies over welke studies of opleidingen het beste bij jou passen.

Click & Match

Studie Matchmaker®: welke studies matchen het beste met jouw profiel?

 

Heb je onze kleurentest al gedaan? Dan heb je inmiddels een kleurenprofiel in je bezit dat exact weergeeft wat jouw drijfveren zijn. Een mega handige tool om je te helpen het antwoord te vinden op één van de meest belangrijke vragen waar je in je leven voor komt te staan: welke studie (en dus welk loopbaan) past het beste bij wie ik ben?

De StudieMatchmaker® van My Motivation Insights, is speciaal ontwikkeld om jouw profiel te koppelen aan studies die het beste aansluiten op jouw drijfveren en talenten. Het werkt super simpel: klik op onderstaande visuals op de eerste twee kleuren uit jouw profiel. Onze StudieMatchmaker® doet de rest....

Kies je eerste kleur

Kies je tweede kleur

Meer weten over de StudieMatchmaker®? Neem contact op!

 

 

Step by Step

In een half uurtje een plattegrond van jezelf

Het profiel van jouw kleurrijke ik, is binnen handbereik. In vier simpele stappen heb je jouw profiel  inclusief een uitgebreid (maar niet lastig of ingewikkeld) rapport met toelichting en uitleg.

 

  • Klik hiernaast maak een account aan en start je profiel.
  • Beantwoord de vragen. Bedenk daarbij dat er geen ‘goed’ of ‘fout’ is. Het is geen test of toets.
  • Na het beantwoorden van de vragen, kun je direct jouw profiel met rapport downloaden.
  • En als je toch nog vragen hebt? Live chat, mail of bel met ons Young Adult Team!

 

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het is mega belangrijk dat je de vragen écht beantwoordt zoals jij het voelt. Niet wat je denkt dat van je verwacht wordt. Het gaat namelijk om jou. Alleen dan krijg je een nauwkeurige plattegrond van hetgeen belangrijk voor je is…

 

 

Read & Learn

Jouw profiel en de kleuren

 

Hoe je een Young Adult Profile kunt 'lezen'? We leggen je het kort en krachtig uit. En mocht je toch nog vragen hebben: gewoon contact opnemen!

 

Elke kleurenbalk in een profiel staat voor een aantal drijfveren. Deze kunnen een positieve of een negatieve uitwerking op jou hebben. Hoe hoger een kleur boven de horizontale streep uitkomt, hoe belangrijker deze drijfveren voor jou zijn. Met jouw profiel is in één oogopslag inzichtelijk welke zaken jou het meeste houvast bieden. Eigenschappen en denkwijzes die voor jou het allerbelangrijkste zijn. Omgevingen waar jij je het meest op je gemak voelt en waar je het beste tot je recht komt. Alle randvoorwaarden om jouw talenten optimaal te benutten.

 

Drijfveren die jij minder belangrijk vindt of waar je zelfs een weerstand tegen hebt, hebben een negatieve invloed. Jouw valkuilen. En het is handig om te weten waar die liggen: onder de horizontale zwarte balk. Jouw profiel geeft haarfijn aan welke drijfveren voor jou minder van belang zijn of waar je ronduit een hekel aan hebt. Nu je in kaart hebt gebracht waar die valkuilen liggen, kan je ze omzeilen. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Maar alleen al het feit dat je ze herkent, zal een hoop negativiteit, verkeerde keuzes en conflicten besparen.

 

 

Dan nog de witte strepen die je in elke balk ziet staan. Die staan voor de energiebalans die je bij die kleur hebt. Ligt een witte streep boven de zwarte balk, leveren deze drijfveer je energie op. Als ze eronder liggen kost het je energie.

 

 

Nu je weet hoe je jouw kleurenprofiel kunt lezen, is het hoog tijd dat we je laten zien waar elke kleur voor staat. Klik op je gemak door de kleuren heen en je krijgt de eigenschappen in beeld die er bij horen. Positief én negatief.

Wil je meer weten over de kleuren? Lees hier over de achtergronden.

 

Let's Team up!

Innovatief en actueel instrument voor onderwijs

Het belangrijkste element voor het succesvol afronden van een opleiding is motivatie. Hier is ook een belangrijke taak weggelegd voor onderwijsinstellingen.

Hoe motiveer je studenten? Wat drijft ze?

Wij geloven dat zelfinzicht simpel, visueel aantrekkelijk, onvergetelijk én leuk moet zijn. Daarom gebruiken wij een online gevalideerd (door de Vrije Universiteit Amsterdam) instrument waarmee je binnen 30 minuten naar boven haalt waar iemand energie van krijgt, wat iemands kwaliteiten zijn en waar juist zijn valkuilen liggen. In plaats van een langdradig en ingewikkeld rapport hebben wij een kleurenprofiel gemaakt, waarbij iedere kleur staat voor een verschillende drijfveer.

Het Young Adult Profile, specifiek ontwikkeld voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar, geeft concreet gespreksstof over kwaliteiten en drijfveren. Een compleet nieuwe manier om de communicatie tussen docent en student in gang te zetten. Er is geen goed of fout profiel, het laat zien hoe iemand naar de wereld kijkt. Een diversiteit aan onderwijsinstellingen maakt gebruik van het kleurenprofiel, het wordt veelvuldig ingezet als onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling (SLC/SLB). Naast kennis is persoonlijke ontwikkeling een steeds belangrijker element van de opleiding. Met inzicht in persoonlijke drijfveren gaan studenten met meer dan alleen een diploma de wereld in. Wat geeft uw opleiding naast kennis mee?!

Een greep uit de meest gebruikte toepassingen:

Individuele inzet: coaching & zelfinzicht, onderdeel SLC/SLB, studiematch; is het profiel i.c.m. de opleiding de juiste match, kennismaking; welke leerling haal ik binnen, integer en zuiver selectiemiddel; bij welke opleiding is kans op succes groot, portfolio en persoonlijk ontwikkelplan; werken aan kwaliteiten, waarom trap ik steeds in dezelfde valkuilen.

Inzet in groepsverband: elkaar leren kennen, samenstellen van werk/onderwijs groepen, samenwerken tijdens (afstudeer)opdracht, conflictbeheersing, effectiever communiceren, feedback geven, inschatten van kleurprofielen van anderen.

Inzet voor opleiding: onderdeel van modules als personal development, leiderschap, professionele ontwikkeling, HR management, verkoop & relatiebeheer, communicatie.

Bij TMO Fashion Business School in Doorn zijn de ervaringen van zowel docenten als studenten erg positief.

Benieuwd wat My Motivation Insights voor uw onderwijsinstelling kan betekenen? Neem contact met ons op, we geven graag meer uitleg over het middel en de toepassingsmogelijkheden.

This Is Us

We staan voor jullie in de startblokken!

We dachten dat het niet mogelijk was, maar het team van My Motivation Insights wordt nog steeds enthousiaster als we feedback krijgen van onze gebruikers. De ontwikkeling van onze profilemaker heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Maar het resultaat is verbluffend.

We zijn ons er van bewust dat als je helemaal nieuw bent in de materie, er nog best wat vragen kunnen zijn. Op deze site vind je de meeste antwoorden. Maar als je meer van de persoonlijke aanpak houdt, neem dan contact met ons op. We staan voor je klaar!

visual_yap_team

 

Klik hier voor een persoonlijke kennismaking!