Beter communiceren met je sociale omgeving

Haal alles er uit.....

‘Iedereen is nu eenmaal anders’

Een cliché waar je maar weinig mee kunt. Het klinkt als een gegeven waar je je maar bij neer moet leggen. Maar wat als je dat verschil inzichtelijk kunt maken? Dat helder wordt gemaakt waarom mensen verschillend reageren. En nog veel belangrijker: hoe je die wetenschap kunt benutten om jouw eigen leven een heel stuk makkelijker te maken. Dat is precies wat je kunt verwachten van de kleurrijke inzichten van My Motivation Insights.

Een plattegrond van jouw innerlijk

Jouw drijfveren worden door middel van zeven kleuren blootgelegd. Dat levert gegarandeerd inzichten over jezelf op waar je direct wat mee kunt. Er wordt inzichtelijk gemaakt wat jou energie geeft en kost. Waarom je een klik hebt met iemand. Of juist niet. Je leert dus ook begrijpen waarom mensen uit jouw omgeving reageren zoals ze doen en waarom dat soms in de weg zit.

Meer weten over hoe je een profiel kunt 'lezen' en de betekenis van de kleuren? Klik en lees verder!
 

Uitleg Kleuren

Kleurrijke ervaringen

Ik gebruik de kleurentest veel in coaching en teambuilding. Ik laat iemand zijn of haar profiel zien. Wat zijn de sterke kanten daaraan en wat zijn de valkuilen?

Goof van Amelsvoort, 2engage.nu

Een absolute eye-opener. Toen ik de uitleg van mijn kleurenprofiel las, vielen er direct een hoop puzzelstukjes op hun plaats. Dank!

Bianca Aerts, eigen bedrijf

Ik heb een beter inzicht gekregen in hoe ik handel en reageer op mensen in verschillende situatie’s.

Yvonne Verhorst, onderneemster

... wat er in zit!

Communiceren kun je leren!

De verrassende inzichten die jouw kleurenprofiel oplevert, kun je direct gebruiken om het communiceren met jouw omgeving een stuk efficiënter en soepeler te maken. Of het nu om een liefdesrelatie gaat, de band met je familie of jouw vrienden- en kennissenkring: de relaties krijgen meer waarde en irritaties nemen af. Gegarandeerd.

Wil je weten hoe een kleurenprofiel er uit ziet en hoe je die kunt 'lezen'? klik dan op je gemak verder...

Uitleg Profiel

Inzichten in een half uur

Jouw profiel - inclusief een helder rapport met toelichting en uitleg - heb je al binnen een half uur. Als je besluit dat je in jouw privéleven hier en daar wel een steuntje in de rug kunt gebruiken, nemen wij je bij de hand. In vier overzichtelijke stappen ben je in het bezit van een gedetailleerde plattegrond van jouw drijfveren en talenten.

4 stappen

Tool voor Personal Coaches

Omdat de specifieke eigenschappen van een persoon bij een My Motivation Insights Kleurenprofiel gedetailleerd worden uitgelicht, maken steeds meer (Personal) Coaches gebruik van onze diensten. Het profiel wordt als basis gebruikt voor het coachingstraject. Ben jij Coach en wil je meer weten? Click and find out!

Coach Pagina

Doorvertaling in muziek, woord en beeld

Het heeft aardig wat bloed, zweet en tranen gekost, maar we zijn er super trots op: onze eigen song, inclusief een waanzinnige videoclip. Als je naar de tekst luistert, weet je meteen waarom het Personal Profile ook voor jou een wereld zal openen. Klik rechts, bekijk de clip en laat ons weten wat jij er van vindt!

My Motivation Insights is volop in beweging. Klik verder om op de hoogte te blijven van de nieuwste nieuwtjes

News 'n Stuff

De betekenis van de kleuren

Bij het Personal Profile draait alles om zeven kleuren. Elke kleur staat voor bepaalde drijfveren, interesses en karaktereigenschappen. Het wordt hoog tijd dat we je laten zien waar elke kleur voor staat. Scroll op je gemak door de kleuren en lees waar die voor staan. Bij elke slide worden de kernpunten van elke kleur benoemd. Positief én negatief...

 

 

Wil je meer weten over de kleuren en hoe deze jouw leven dagelijks beïnvloeden? Lees hier alles over de achtergronden. Contact opnemen kan natuurlijk ook. We staan je graag persoonlijk te woord.

 

 


Uitleg van het Personal Kleurenprofiel

Het rapport dat je krijgt bij jouw profiel, legt duidelijk uit waar je profiel voor staat en wat dat in jouw geval betekent. Ook de kleuren worden duidelijk uitgebreid besproken. Maar we kunnen ons voorstellen dat je voordat je een profiel aanvraagt al wilt weten hoe het werkt. Daarom leggen we je dat in dit blok kort en krachtig uit. En mocht je toch nog vragen hebben: gewoon contact opnemen!

prof plus

 

Elke kleurenbalk in een profiel staat voor een aantal drijfveren. Deze kunnen een positieve of een negatieve uitwerking op jou hebben. Hoe hoger een kleur boven de horizontale streep uitkomt, hoe belangrijker deze drijfveren voor jou zijn. Met jouw profiel is in één oogopslag inzichtelijk welke zaken jou het meeste houvast bieden. Eigenschappen en denkwijzes die voor jou het aller belangrijkste zijn. Omgevingen waar jij je het meest op je gemak voelt en waar je het beste tot je recht komt. Alle randvoorwaarden om jouw talenten optimaal te benutten.

 

prof neg

 

Drijfveren die jij minder belangrijk vindt of waar je zelfs een weerstand tegen hebt, hebben een negatieve invloed. Jouw valkuilen. En het is handig om te weten waar die liggen: onder de horizontale zwarte balk. Jouw profiel geeft haarfijn aan welke drijfveren voor jou minder van belang zijn of waar je ronduit een hekel aan hebt. Nu je in kaart hebt gebracht waar die valkuilen liggen, kan je ze omzeilen. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Maar alleen al het feit dat je ze herkent, zal een hoop negativiteit, verkeerde keuzes en conflicten besparen.

 

 

Dan nog de witte streepjes die je in elke balk ziet staan. Die staan voor de energiebalans die je bij die kleur hebt. Ligt het streepje boven de zwarte balk, levert deze drijfveer je energie op. Als het witte streepje eronder ligt kost het je energie.

 

 


Inzichten in een half uur

Het profiel van jouw kleurrijke ik, is binnen handbereik. In vier simpele stappen heb je jouw profiel direct in je mailbox. Inclusief een rapport met toelichting en uitleg.

  • Klik hier, voor je persoonlijk kleurenprofiel!
  • Beantwoord de vragen. Bedenk daarbij dat er geen ‘goed’ of ‘fout’ is. Het is geen toets.
  • Na het beantwoorden van de vragen, heb je direct jouw profiel - met rapport - in je mailbox.
  • En als je toch nog vragen hebt? Mail of bel met het MMI Team!

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: het is erg belangrijk dat je de vragen écht beantwoordt zoals jij het voelt. Niet wat je denkt dat van je verwacht wordt. Het gaat namelijk om jou. Alleen dan krijg je een nauwkeurige plattegrond van hetgeen belangrijk voor je is en heb je echt iets aan de handvatten die worden aangereikt.


Tool voor Personal Coaches

Het Personal Profile wordt veel gebruikt door Personal Coaches. Aan de hand van het profiel kan een coach direct de sterke kanten en de valkuilen van een cliënt naar boven halen. Van daaruit wordt gekeken welk coaching traject het beste bij hem of haar past. Hoe valkuilen beheersbaar kunnen worden gemaakt en hoe de sterke kanten optimaal tot bloei kunnen komen. Herkennen, erkennen en benutten. Met het My Motivation Insights Personal Profile heb je direct de kernpunten te pakken en kan je direct aan de slag.

Natuurlijk bestaan er tal van andere kleurenprofielen en kleurentesten. Het is een beetje vreemd om van jezelf te zeggen dat ons gevalideerde profiel de kern het beste raakt. Daarom laten we dat één van de Personal Coaches doen die met ons profiel werkt:

"Ik werk al sinds 2001 met kleurenprofielen. Eerst maakte ik gebruik van een kleurenprofiel van een ander bedrijf. De doorslag voor mij om over te stappen naar My Motivation Insights, was de conclusie van iemand die beide kleurenprofielen naast elkaar had gelegd. Hij vertelde mij dat het ene kleurenprofiel aangaf hoe hij zich gedroeg en het My Motivation Insights kleurenprofiel aangaf hoe hij echt was. Ik wil de drijfveren meten. Wil weten hoe iemand echt is. Pas dan kun je iemand ook echt verder helpen." Goof van Amelsvoort - 2Engage.nu

Wie kozen al voor ons?


Actueel nieuws, media en andere weetjes

Het is hoog tijd voor een kleurbewuste wereld. Dat zou een hoop onnodige conflicten voorkomen. Op micro- en macroniveau. We zijn dan ook druk  bezig met een groot aantal leuke, originele, nieuwe initiatieven om het Personal Profile onder de aandacht te brengen. Kom snel terug naar deze pagina, dan ben je als één van de eersten op de hoogte!